Husqvarna 450ii

Zanimivosti

Prostovoljci posejali 100 kg semen dreves na kraškem požarišču

10.01.2023

Prostovoljci na Krasu

V začetku decembra, natančneje 10. decembra 2022, je okoli 150 prostovoljcev, ki so se danes zbrali na območju pogorelega gozda nad Mirnom, posejalo 100 kg semen dreves, ki bodo sanirala požarišče velikega kraškega požara. Posejali so semena dreves javorja, kraškega gabra in maklena ter s tem naravi omogočili, da tudi sama obnovi gozd.

Sprememba datumov 17. dražbe lesa

06.01.2023

Dražba lesa hlodi

Organizatorji so nas obvestili, da je prišlo do sprememb pri datumih 17. dražbe lesa v Slovenj Gradcu. Toplo vreme je zagodlo tudi organizatorjem. Zaradi visokih temperatur ni mogoče dovažati hlodovine, zato naprošajo lastnike, ki bi želeli pripeljati hlodovino, da počakajo.

Najbolj skrbni lastniki gozdov 2022

03.01.2023

Drvar pri izdelavi drv

Sredi decembra je Zavod za gozdove Slovenije že štiriindvajsetič izbral najbolj skrbne lastnike gozdov. Prejemniki priznanj za skrbno delo z gozdom, po en iz vsake od 14-ih območnih enot ZGS so zgledno gospodarili z gozdom, so imeli tesne življenjske povezave z gozdom, dela v gozdu so izvajali strokovno, spoštovali večnamenske vloge gozdov, si prizadevali za varno delo v gozdu, skrbeli za ustrezno varovalno opremo in za stalno lastno usposabljanje na področju gozdarstva.

Sprehod skozi gozd – december 2022

28.12.2022

Letošnji december je bil nekaj časa hladen, deževen in tudi snežen, v drugi polovici pa se je obrnilo in sneg je skopnel, temperature pa so, razen v višje ležečih krajih, večinoma nad lediščem. Naši nižinski gozdovi, pa tudi številni na višjih nadmorskih višinah so kopni in sneg je mogoče najti le na višje ležečih predelih naše države. Za konec leta sem se odpravil na Smrekovec, ki je nekako ločnica med Savinjsko in Koroško, z njega pa je zelo lep pogled na velik del naše države, pa tudi onkraj meja. Priporočam za obisk, sploh v poletnem času.

Priprave na 17. dražbo lesa v Slovenj Gradcu se začenjajo

09.12.2022

Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline, Zveza lastnikov gozdov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije so v polnih pripravah na 17. licitacijo vrednejšega lesa, ki tradicionalno poteka na območju Slovenj Gradca. Dovoz hlodovine se bo začel 16. januarja 2023 3. januarja in bo trajal do 1. februarja 18. januarja 2023.

Na Krasu poteka pogozdovanje pogorelih gozdov

25.11.2022

Center obnove pogorelega krasa danes in jutri organizira obnovo pogorelih gozdov. 25. novembra pogozdujejo podjetja in organizacije, v soboto, 26. novembra, pa je organizirana akcija pogozdovanja za prostovoljce, ki so se pravočasno prijavili.

Sprehod skozi gozd – oktober 2022

01.11.2022

Gozd v megli

Topla in suha jesen pomeni, da se bodo gozdovi počasi odeli v pisane jesenske barve. In tako se je zgodilo letošnjega oktobra. Drevesa so bila zelene, rumene in rdečkaste barve, ki so najlepše prišle do izraza po dežju. Dež, ki zmoči liste, naredi barve bolj izrazite. Sprehod skozi tak gozd, kjer se odpadajoči listi počasi spuščajo proti tlom, je pomirjujoč.

Pages

 

Bureau Veritas - Gradimo svet zaupanja - certificiranje konstrukcijskega lesa