Natečaj za učitelje pred mednarodnim dnem gozdov 2019

26.11.2018

Otroci v gozduFAO pred naslednjim mednarodnim dnem gozdov, ki bo 21. marca 2019, organizira natečaj za učitelje z naslovom »Nauči se imeti rad gozd!« Zainteresirani učitelji in drugi, ki se ukvarjajo z vzgojo otrok lahko do 15. decembra 2018 pripravijo in posredujejo video, v katerem pokažejo kako učijo otroke o pomenu gozdov.

Tema dneva gozdov 2019 je »gozd in izobraževanje.« Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) želi spoznati, kako učitelji in drugi vzgojitelji po vsem svetu otroke učijo o pomenu dreves in gozdov. Zavedanje o pomenu gozdov je danes, ko več kot polovica svetovnega prebivalstva živi v mestih in postaja vedno bolj odtujena od narave, bolj pomembno kot kadarkoli do sedaj in ključnega pomena je, da se otroke osvešča o pomenu gozdov.

FAO želi z natečajem, na katerem lahko sodelujejo vsi polnoletni učitelji in vzgojitelji, tako da pošljejo eno minuto dolg video posnetek s prikazom načina učenja o pomenu gozdov, zbrati primere dobrih praks, ki jih učitelji uporabljajo v različnih koncih sveta. Zmagovalec natečaja se bo udeležil praznovanja dneva gozdov v Rimu 21. marca 2019.

Rok za oddajo video posnetkov je 15. december 2018.