Prenovljeno spletno mesto Gozd in gozdarstvo

26.08.2016

26. avgust 2016 – Z današnjim dnem smo zaključili generalno prenovo podobe spletnega mesta Gozd in gozdarstvo. Poleg temeljite tehnične nadgradnje, ki sedaj omogoča mobilnim napravam prijazen prikaz, smo osvežili tudi samo podobo portala, ter ga prilagodili prikazu na mobilnih telefonih in tablicah.

Portal Gozd in gozdarstvo

Razvoj spletnih strani je hiter. V nasprotju z gozdovi, v primeru katerih se običajno pogovarjamo v desetletjih, pa se pri spletnih straneh pogovarjamo v letih. Portal Gozd in gozdarstvo smo splovili na internet konec februarja 2012. Več kot štiri leta je bil na pogled nespremenjen, seveda pa smo ves čas intenzivno razvijali vsebine. S tem smo obogatili portal do te mere, da lahko danes mirno rečemo, da gre za največji slovenski spletni portal, ki je namenjen lastnikom gozdov. Po štirih letih je portal že hrepenel po prenovi, saj je v tem času prišlo do hitrega razvoja mobilnih naprav (telefonov in tablic), ki so za vedno več ljudi osnovno orodje za obiskovanje spletnih strani.

Nova podoba www.gozd-les.com omogoča lepši prikaz na mobilnih napravah in lažjo navigacijo na spletnem mestu. Trenutno je še nekaj težav pri prikazu navigacije na mobilnih telefonih, kar pa bomo v mesecu ali dveh rešili. Nova podoba je tudi bolj pregledna na računalniških zaslonih in manj utrujajoča za oči.

Gozd in gozdarstvo

Upamo, da vam je nova podoba všeč. Morebitne komentarje ali pa predloge za izboljšave pa nam lahko pošljete po e-pošti. Še naprej pa se bomo trudili zagotavljati kakovostne, uporabne in znaimive vsebine.