Z delovanjem začenja študijski krožek Pragozdovi

15.03.2017

Gozd15. marec 2017 – Ta mesec bo začel z delovanjem študijski krožek Pragozdovi. Prvo srečanje bo v petek, 17. marca, ob 14. uri na parkirišču pred Rondojem v Sevnici. Namen krožka se bo spoznati s pragozdovi pri nas.

Študijski krožki so majhne skupine ljudi, ki imajo skupni interes nekaj spoznati, ustvariti ali izvajati neko dejavnost. Ključnega pomena zanje so mentorji, ki vodijo študijske krožke in usmerjajo delo. Dostopni so vsem in omogočajo osebno zadovoljstvo pri izmenjavi zamisli in izkušenj in pomenijo obliko druženja.

Člani študijskega krožka Pragozdovi se bodo spoznali skrivnosti slovenskih pragozdov in pragozdnih ostankov, jih obiskali in skušali razumeti njihovo delovanje. Na prvem srečanju se bodo dogovorili glede študijskih in akcijskih ciljev, ter se spoznali z Bohorjem. Vabljeni so vsi, ki jih zanimajo pragozdovi.

Študijski krožek Pragozdovi bo vodil Jože Prah, ki je izkušen mentor, saj je sodeloval pri študijskem krožku Od vznika do evra, kjer so se zbrali lastniki gozdov iz Posavja.

 

Knjiga drevesne vrste na slovenskem