Husqvarna 560XP Mark II

Akcija pogozdovanja »Pomladimo gozdove«

03.10.2018

Akcija pogozdovanja gozdov 2018Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG), ki gospodari z državnimi gozdovi 13. oktobra organizirala akcijo pogozdovanja gozdov, ki so bili poškodovani v ujmah zadnjih let. Prostovoljci bodo posadili več kot 10.000 sadik različnih gozdnih dreves.

Namena akcije sta dva. Z akcijo bodo prostovoljci, pričakujejo jih okoli 400, pomagali obnavljati gozdove, ki so bili najbolj prizadeti, akcija pa tudi prispeva k ozaveščenosti o pomenu gozdov in pogozdovanja po naravnih ujmah.

Akcija pogozdovanja bo potekala 13. oktobra 2018 od 9. ure dalje v Kočevju, na Ravniku pri Logatcu, Ribnici na Pohorju, Lovrencu na Pohorju, v Podkraju pod Nanosom in na Trnovem v novogoriški občini. Akcija bo tekla pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove Slovenije. Akcijo sta podprli  Zveza tabornikov Slovenije in Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, vabljeni pa so tudi dijaki in študenti gozdarstva in lesarstva, njihovi profesorji, Gozdarski inštitut Slovenije in Zveza ekoloških gibanj.

Udeleženci naj s seboj prinesejo rovnico ali kramp, rokavice in plastične vrečke ali torbe za prenašanje sadik po delovišču. V primeru slabega vremena bo akcija prestavljena na 20. oktober.