56. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra 2018

07.08.2018

Sejem Agra 2018Od 25. do 30. avgusta 2018 bo v Gornji Radgoni potekal 56. kmetijsko-živilski sejem Agra, ki ima del razstavnega programa posvečenega tudi gozdarstvu. Na 71.300 m2 razstavnih površin bo vrhunske izdelke s področja kmetijske tehnike, pridelave in predelave ter prehrane predstavilo več kot 1.840 razstavljavcev iz 34 držav. Sejemsko dogajanje bo živahno z aktualnimi strokovnimi posveti, poslovnimi, stanovskimi in družabnimi srečanji ter tržnicami, pokušnjami, tekmovanji in zabavnimi dogodki.

Sveže vizije sejma AGRA bo podkrepila vrhunska ponudba razstavljavcev s področja kmetijstva in živilstva. Tudi letos bodo predstavili najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije in opreme. Veliko novega bo na področju gozdarske mehanizacije, pri opremi in sredstvih za pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter gostinski opremi. V ogled, v pokušnjo in v nakup bodo vrhunski pridelki, prehranski izdelki, jedi in vina slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Vinska hala bo prekipevala od ponudbe slovenskih vinarjev, ob njih pa se bodo predstavili ponudniki vinogradniške in vinarske opreme.

Sejem bo spremljal bogat strokovni program. Gozdarstvu bo posvečena nedelja, 26. avgusta, ko se bo mogoče udeležiti nekaterih dogodkov: predavanje Odgovornost škode po divjadi, 20. jubilejno državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, predavanje Gozdovi so naše bogastvo – ohranimo jih, predavanje Invazivne tujerodne vrste, predavanje Obveznosti pri trgovanju z lesom in Ukrepi Programa razvoja podeželja na področju obnove gozdov in predavanje Kakšne sadike potrebujemo za bodoče slovenske gozdove?