Oglas odgovorna raba gozdov

Rezultati 22. državnega sekaškega tekmovanja lastnikov gozdov

30.08.2021

Kleščenje na tekmovanju

Na sejmu AGRA v Gornji Radgoni je 22. avgusta potekalo 22. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, ki ga je organiziral Zavod za gozdove Slovenije v sodelovanju s Pomurskim sejmom. Letošnji skupni zmagovalec, na sicer nekoliko okrnjenem tekmovanju, je Mihael Brlec iz OE Ljubljana.

Namen tekmovanja je popularizirati varno in zdravo delo v gozdu ter predstaviti sodobne naprave in opremo, ki je poleg znanja pogoj za varno, zdravo in učinkovito delo v gozdu. Letošnje državno tekmovanje lastnikov gozdov, je bilo zaradi razmer v zvezi z epidemijo koronavirusa Covid-19 organizirano v prilagojeni obliki z naslovom: »Prikaz spretnosti lastnikov gozdov pri varnem delu z motorno žago«.

Kleščenje
Tekmovanje v kleščenju (fotografija: Zavod za gozdove Slovenije)

Na tekmovanju je sodelovalo 26 tekmovalcev iz vse Slovenije, ki so prikazali svoje veščine pri gozdarskih delih. Pomerili so se v dveh disciplinah: kleščenje in podiranje droga na balon.

Tekmovalci na sekaškem tekmovanju
Zbor tekmovalcev (fotografija: Zavod za gozdove Slovenije)

Zmagovalci

Kleščenje:
1. Peter Ločnikar, OE Celje
2. Mihael Brlec, OE Ljubljana
3. Marko Žgavec, OE Tolmin

Podiranje droga na balon;
1. Primož Sukič, OE Murska Sobota
2. Gregor Bec, OE Murska Sobota
3. Mihael Brlec, OE Ljubljana

Skupno:
1. Mihael Brlec, OE Ljubljana
2. Peter Ločnikar, OE Celje
3. Marko Žgavec, OE Tolmin

Zmagovalci 22. sekaškega tekomovanja
Zmagovalci tekmovanja - skupno (fotografija: Zavod za gozdove Slovenije)

Udeleženci tekmovanja so prejeli praktične nagrade. Ob tekmovanju so udeleženci izrazili zadovoljstvo, da so se lahko po dolgem času ponovno srečali, izmenjali izkušnje in okrepili medsebojne vezi. Tekmovanje so sklenili s sloganom »Previdno v gozdu!«