Oglas odgovorna raba gozdov

Knjiga Zelišča, polgrmi in vzpenjavke v gozdovih Slovenije

18.11.2020

Gozdarska založba Zveze gozdarskih društev Slovenije bo izdala knjigo, ki jo je napisal mag. Živan Veselič, z njo pa bo olajšano prepoznavanje rastlinskih vrst v gozdni podrasti, ki so ključne za prepoznavanje gozdnih rastišč. Knjigo je mogoče do 20. novembra naročiti v prednaročilu po nižji ceni.

Knjiga Zelišča, polgrmi in vzpenjavke v gozdovih Slovenije je namenjena učenju razpoznavanja gozdnih zelišč, polgrmov in vzpenjavk, ki je ključno pri razpoznavanju gozdnih rastišč. Obravnava približno 1.500 vrst, ki se več kot zgolj naključno pojavljajo v gozdovih. V knjigi so opisane značilnosti vrst in razlike med njimi. Razlike med vrstami so večinoma povzete po Mali flori Slovenije. Velik poudarek je dan lažje razpoznavnim znakom rastlinskih vrst. Knjiga vsebuje fotografije za približno 1.050 vrst, pri približno 150 vrstah je z dodatno sliko prikazan detajl.

Zelišča, polgrmi in vzpenjavke v gozdovih Slovenije

Knjiga obsega 340 strani, 170 strani besedila in 170 barvnih slikovnih strani. Trenutno je v pripravi in bo izšla v kratkem. Do 20. novembra 2020 jo je mogoče naročiti po prednaročniški ceni 30 € (študenti 25 €). Po tem datumu pa po redni ceni 40 €. Naročila na: zveza.gozd@gmail.com.

 

Knjiga drevesne vrste na slovenskem