Husqvarna 560XP Mark II

Brezplačno usposabljanje za varno delo v gozdu

04.08.2015

Razžagani hlodi4. avgust 2015 – Zavod za gozdove Slovenije organizira brezplačna usposabljanja s področja sečnje in spravila lesa. Usposabljanja bodo potekala od 31. avgusta do 20. oktobra 2015. Usposabljanja bodo poteka v okviru Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020.

Usposabljanje je namenjeno lastnikom, zakupnikom, uporabnikom in zaposlenim pri podjetjih ali samostojnih podjetnikih, ki se ukvarjajo z gozdarsko dejavnostjo. Cilj usposabljanj je povečati varnost pri delu v gozdu z motorno žago in traktorjem za spravilo lesa. Namen usposabljanj je zmanjšati število nezgod v gozdu in povečati učinkovitost.

Zavod za gozdove bo izvajal tri vrste usposabljanj: varno delo z motorno žago (2 dni), varno delo z motorno žago (3 dni), varno delo s traktorjem (1 dan). Usposabljanj se lahko udeležijo starejši od 16 let, ki imajo ustrezno varovalno in zaščitno opremo (protivrezne hlače, zaščitne rokavice, gozdarska zaščitna čelada, ustrezna obutev) in lastno motorno žago ter se pisno prijavijo na svoji območni enoti ZGS.

Usposabljanja so brezplačna, udeleženci pa morajo sami poskrbeti za malico in nezgodno zavarovanje.

  • Več informacij >>
  • Termini usposabljanj >>