Teden gozdov 2014

23.05.2014

Vsako leto že od začetka 70-tih let 20. stoletja ob koncu maja poteka Teden gozdov. V tem tednu potekajo številne prireditve na katerih lahko spoznavamo pomen gozdov, njihov vpliv na človeka in človekov vpliv na gozd. Letos Teden gozdov poteka od 24. maja do 1. junija, nekaj dogodkov pa se bo zvrstilo tudi v juniju.

Letošnji teden gozdov bo zaznamovan s februarskim žledolomom, ko je bilo poškodovanega preko 9 milijonov kubičnih metrov lesa. Pri odpravljanju posledic žledoloma ima velik pomen medsebojno sodelovanje, zato so se organizatorji letos odločili, da bo glavno sporočilo tedna gozdov »Skupaj za gozd.« S tem sporočilom želijo opozoriti na sodelovanje med vsemi, ki sodelujejo pri sanaciji gozdov.

V soboto 24. maja bo v Šentrupertu na Dolenjskem osrednja prireditev ob Tednu gozov na kateri bodo podelili priznanja najbolj skrbnim lastnikom gozdov. V sklopu Tedna gozdov bo po vsej Sloveniji potekalo preko 70 različnih prireditev. Teden gozdov organizira Zavod za gozdove z drugimi gozdarskimi organizacijami.

  • Program Tedna gozdov >>
  • Nekaj zanimivih statističnih podatkov >>