Sejem gozdarskih strojev Austrofoma 2015

28.09.2015

Austrofoma 2015 logo28. september 2015 - Po štirih letih bo ponovno največji sejem gozdarskih strojev in opreme v Srednji Evropi. Tokratna Austrofoma bo potekala od 6. do 8. v vasi Hochficht na Zgornjem Avstrijskem tik ob Češki meji. Organizatorji so tudi letos poskrbeli za bogat in zanimiv program, ki ne bo razočaral obiskovalcev.

Posebnost Austrofome je, da si je mogoče gozdarske stroje in orodje ogledati pri delu v gozdu v resničnih pogojih in ne le v mirovanju na razstavnem prostoru. Na sejmu svoje stroje in opremo predstavljajo proizvajalci s celega sveta. Letošnji program med drugim obsega gozdarske traktorje, kmetijske prilagojene traktorje, traktorje za izvoz lesa in prikolice za izvoz lesa, stroje za podiranje drevja, gozdarske žičnice in drugo. Prav tako si bo mogoče ogledati ponudbo motornih žag in drugih manjših strojev ter pripomočkov za delo v gozdu.

Austrofoma

Sejem si bo mogoče ogledati od 6. do 8. oktobra vsak dan od 8:30 do 17:00 ure. V tem času bodo vsi stroji obratovali. Cena vstopnice za en dan znaša 50 €. Razstavišče je od Ljubljane oddaljeno 470 km in od Maribora 340 km.