Mednarodni dan gozdov 2016 posvečen povezanosti gozdov in vode

18.03.2016

Dan gozdov 201618. marec 2016 - Po odločitvi Skupščine združenih narodov vsako leto 21. marca praznujemo dan gozdov. Cilj dneva gozdov je osveščati prebivalstvo o pomenu gozdov na življenje. Letošnje prireditve in dogodki po vsem svetu bodo namenjeni krepitvi zavedanja o globalnem pomenu gozdov za oskrbo s pitno vodo.

Gozdovi pokrivajo 30 % kopnega in sodijo med najbolj zapletene ekosisteme. Preživetje številnih ljudi in skupnosti je neposredno odvisno od gozdov. Zaradi uničevanja okolja z onesnaževanjem in drugimi posegi, so gozdovi in gozdni ekosistemi vedno bolj ogroženi. Varstvo gozdov in njihov razvoj sta tako ključnega pomena za ohranjanje življenja na zemlji. 

Zavod za gozdove Slovenije pripravlja ob dnevu gozdov več različnih prireditev. Uvodna prireditev, posvečena Mednarodnem dnevu gozdov, bo 21. marca 2016 ob 11. uri na Magolniku nad Svibnim pri Radečah, v okviru katere bosta odkrita nova informacijska tabla pri Ajdovem grobu na Jatni in slikarska razstava Jožeta Barachinija o Naravi v Hiši na Magolniku.

  • Prireditve ob dnevu gozdov 2016 >>

 

Knjiga drevesne vrste na slovenskem