Husqvarna 560XP Mark II

Lesena svetila iz počenih hlodičev

22.06.2015

Lesena lučka štorLes omogoča zelo raznoliko uporabo in tudi iz na prvi pogled odpadnih kosov je mogoče izdelati kaj zanimivega. Oblikovalec Duncan Meerding iz Avstralije oblikuje različne izdelke iz lesa, njegova posebnost pa so okrasna svetila, izdelana iz odpadnih hlodičev. Ideje za oblike črpa iz oblik, ki jih najde v naravi. Je slep in se pri svojem delu zanaša predvsem na otip.

Med njegovimi izdelki izstopajo luči, izdelane iz hlodičev, ki bi jih sicer uporabili za kurjavo. Za izdelavo uporabi hlodiče, ki so pri sušenju razpokali. Naravne razpoke omogočajo, da se siplje prijetna rumenkasta svetloba in ustvarja zanimive svetlobne podobe.

Lesen štor z lučko

Takšna svetilka je zelo zanimiv okras za teraso, vrt ali stopnišče. Podnevi je videti kot kos lesa, ki popestri okolje, v temi pa se spremeni v zelo lep okras. Hlodiče je mogoče uporabiti tudi kot stolčke, če jih razporedimo okoli mize iz masivnega lesa. V temi bomo deležni zelo zanimive osvetlitve. Izdelal je tudi stenska svetila, ki jih lahko uporabimo za osvetlitev stene na hodniku ali za prijetno ambientalno osvetlitev.

Stenske lesene lučke

Svetila so okolju prijazna. V notranjosti je LED žarnica, ki porabi zelo malo električne energije. Uporabljen les običajno sodi med odpadke in bi končal kot les za kurjavo.

Fotografije: www.duncanmeerding.com.au